In een van onze vorige blogposts vertelden we je al over hoe je SMS kunt inzetten voor de communicatie tussen jouw organisatie en de klant. Je kunt SMS uiteraard ook als kanaal gebruiken om feedback te ontvangen van je klanten! In deze FAQ leggen we je uit hoe dit werkt het en beantwoorden we al je vragen.
Vraag 1. Hoe ziet zo’n invite per SMS eruit?
Een klant krijgt in plaats van een bekend ‘geef je mening’ mail, een kort SMS-bericht met een URL naar een survey. Door op deze link te klikken, wordt de default browser op het mobiele toestel geopend en verschijnt de survey.
Vraag 2. Hoelang mag een SMS-bericht zijn?
Een SMS heeft een maximum aantal tekens, namelijk: 160 karakters. Dit verplicht je dus om straight-to-the-point te zijn en geen lange teksten te gebruiken in je invite bericht.
Wil je wel meer dan 160 karakters versturen? Dat is ook mogelijk, alleen worden de berichten dan verdeeld in meerdere SMSjes. Het limiet hiervan is 4 berichten en maximaal 612 karakters (elk bericht bestaat in dit geval uit 153 karakters) .
Vraag 3. Zijn er een aantal voorbeelden van zo’n bericht?
Uiteraard! Om je op weg te helpen, hebben we twee voorbeelden:
- Voorbeeld 1:
“Leuk dat je op ons event bent geweest. Wat vond je ervan? Laat hier je mening achter: [URL]”
Met dit bericht benadruk je gelijk om welk moment het gaat. Namelijk om het evenement wat iemand zojuist bezocht heeft.
- Voorbeeld 2:
“Hi [NAAM]! We zijn heel benieuwd wat je van onze service vond! Geef je feedback via deze link: [URL]”
Met variabelen, zoals ‘naam’ of ‘bedrijf’, maak je je uitnodiging een stuk persoonlijker!
Vraag 4. Wat gebeurt er als het veld ‘[NAAM]’ heel lang is?
Wat als iemand een hele lang naam heeft en hierdoor het maximaal aantal tekens wordt overschreven? Dit in geval wordt het bericht in twee SMS’jes gesplitst, waardoor je alsnog de uitnodiging volledig kan versturen!
Vraag 5. Wanneer kan ik het beste SMS toepassen?
SMS is een kanaal wat je alleen op sommige momenten toepast en voor specifieke doelgroepen. Wanneer is het dan een goed idee om je invite te versturen per SMS?
- Bij een relatief jonge doelgroep
SMS wordt door de meeste generaties inmiddels wel begrepen. Het is een bekend kanaal. Maar voor ouderen is het wellicht niet de juiste keuze, omdat zij niet gewend zijn te communiceren met bedrijven op deze manier
- Wanneer je al eerder via SMS met je klant hebt gecommuniceerd
Als je al communiceert via SMS, door bijvoorbeeld een SMS te sturen bij een afspraakherinnering of aankondiging van bezorgmoment, dan is het ook heel logisch dat je voor het uitvragen van feedback weer op dezelfde manier contact opneemt met de klant.
- Als de klant duidelijk een voorkeur heeft voor mobiel
Wees slim en combineer je databronnen. Zie je dat een klant altijd via zijn of haar mobiel op jouw website zit, een bestelling plaatst of een aanvraag doet? Dan is het ook niet zo gek om je hier op aan te passen. Stuur in dit geval alleen aan deze mensen je survey via SMS.
- In het moment (bijvoorbeeld op een evenement).
Hoe cool is als je aan het einde van je evenement precies op het juiste moment een SMS kunt versturen? Je geeft dan in je slotpresentatie aan: “Jullie krijgen straks een SMS’je met het verzoek je mening te geven”. Door deze aankondiging zijn bezoekers er op voorbereid en wanneer zij het bericht ontvangen, vullen ze hem veel sneller in!
Vraag 6. Hoe kan ik hier gebruik van maken?
Insocial maakt het uitnodigen via SMS mogelijk door samen te werken met Spryng. Spryng is dé partij die organisaties helpt met het communiceren via SMS. Heb je interesse in onze diensten, waaronder het versturen van surveys via SMS? Neem dan hier contact met ons op. Al klant van Insocial? Bel of mail dan naar jouw Customer Success Manager of bereik ons via 085-1301700 of wecare@insocial.nl
Insocial en Spryng werken al jaren samen!
We werken al jaren samen met Spryng voor het versturen van surveys via SMS. Wil je hier meer over weten? Klik op de onderstaande knop!