Insocial vs. Google Forms: wanneer kies je welke oplossing?

Insocial vs. Google Forms: wanneer kies je welke oplossing?

Veel organisaties starten met Google Forms om klantfeedback te verzamelen. Logisch, want Google Forms is gebruiksvriendelijk en gratis. Gebruik je op dit moment Google Forms en ben je benieuwd naar wat Insocial anders maakt? Dan is dit artikel voor jou.

De grote vergelijking

Hoe ondersteunen deze tools je bij het ophalen van klantfeedback en alle stappen die daarop volgen? Laten we ze eens naast elkaar leggen:

Enquêtes maken

Google Forms

Google Forms biedt verschillende templates voor enquêtes die je eenvoudig kunt aanpassen. Je kunt ook vanaf nul beginnen met een drag-and-drop builder. Voor het stellen van vragen kun je verschillende vraagtypes gebruiken, zoals: 

  • Tekst
  • Multiple choice
  • Checkboxes
  • Dropdown
  • Lineaire schaal 

Daarnaast kun je de kleuren en lettertypes aanpassen aan je huisstijl. De opties zijn beperkt, maar dat maakt de drempel om te starten wel laag.

Insocial

Met Insocial maak je in enkele minuten een enquête met de survey builder. Elk vraagtype is mogelijk. Je kunt krachtige templates gebruiken die gebaseerd zijn op best practices. Insocial biedt ook uitgebreide logica-opties, zodat je klanten niet lastig valt met onnodige vragen. Daarnaast kun je antwoorden uit eerdere vragen gebruiken in nieuwe vragen.

images + QR-1

 

Enquêtes versturen

Google Forms

Je deelt de enquête via e-mail of een link. Het gaat meestal om een eenmalige enquête.

Insocial

Dit is een van de grootste voordelen van Insocial ten opzichte van Google Forms. Met Insocial kun je eenmalige enquêtes versturen, maar veel krachtiger zijn de doorlopende enquêtes op basis van triggers. Met Insocial vraag je klanten direct na een gebeurtenis om feedback, binnen het kanaal waar de klant zich op dat moment bevindt.

Bijvoorbeeld:

  • Na een gesprek met de klantenservice
  • Na het bekijken van een instructievideo
  • Na het bestellen van een product

De kans dat de klant op dat moment feedback geeft is veel groter dan als je hier een paar dagen later per e-mail om vraagt. Bovendien houd je door deze doorlopende enquêtes continu een vinger aan de pols.

Veel organisaties zijn bang hun klanten te veel lastig te vallen met doorlopende enquêtes, maar die angst is onterecht. De slimme technologie van Insocial voorkomt dat dat gebeurt.

 

hoofdvraag_blokker

 

Resultaten analyseren

Google Forms

De antwoorden worden verzameld in Google Sheets en moet je zelf analyseren. Als je een grote hoeveelheid data hebt verzameld kan dat een flinke uitdaging zijn. Zeker als je veel open vragen hebt gesteld. Ga dan maar eens patronen herkennen…

Insocial

Ook hier maakt Insocial een enorm verschil. Insocial zet de resultaten van je enquêtes automatisch om in inzichten. In een overzichtelijk dashboard zie je direct de belangrijkste cijfers terug, zoals KPI’s en tevredenheidsscores. Jij bepaalt welke data je terug wilt zien. Het analyseren van de antwoorden op open vragen wordt met Insocial ook een stuk makkelijker. Door Natural Language Processing achterhaalt Insocial het onderwerp en het sentiment van de feedback automatisch. Vervolgens worden de resultaten automatisch verwerkt in je dashboard.

 

a4c482e7e48065169e0455287e53f4e8 (1)

 

Inzichten delen in de organisatie

Google Forms

Wil je de resultaten van de enquête delen binnen de organisatie? Dan kun je de complete Google Sheet met je collega’s delen. Wil je alleen de belangrijkste gegevens en inzichten delen? Dan moet je de gegevens zelf verwerken in een rapportage.

Insocial

Met Insocial creëer je in een handomdraai overzichtelijke rapportages. Pas ze aan per stakeholder, zodat iedereen precies de informatie krijgt die hij of zij nodig heeft:

  • De verkoopmedewerker ziet de tevredenheid van zijn klanten
  • De teammanager ziet de resultaten van haar team
  • De CEO ziet de resultaten van de hele organisatie

Handmatig rapportages sturen is niet meer nodig. Je kunt ze automatisch met een zelf te bepalen frequentie met je collega’s delen.

 

Feedback omzetten naar daadwerkelijke resultaten

Google Formsprio_matrix

Nadat de feedback binnen is, moet je alles zelf doen:

  • De data analyseren
  • Er inzichten uithalen
  • Bepalen wat je als eerste moet verbeteren

Insocial

Insocial neemt je al dat werk uit handen. De data wordt automatisch geanalyseerd en de inzichten zie je terug in een overzichtelijk dashboard. De Prioriteitenmatrix helpt je om te bepalen wat je als eerste moet verbeteren. Daarin zie je in een oogopslag welke factoren de klanttevredenheid het meest beïnvloeden.

 

 

Snel anticiperen op problemen

Google Forms

Met Google Forms kun je niet doorlopend feedback vragen aan je klanten, waardoor je afhankelijk bent van momentopnames. Daardoor kan het lang duren voor je problemen signaleert. De klanttevredenheid kan op dat moment al schade hebben opgelopen.

Insocial

Met Insocial haal je continu feedback op, waardoor je altijd weet wat je klanten voelen en denken. Ontstaan er problemen? Dan stuurt Insocial direct een alert naar de juiste persoon. Bijvoorbeeld naar de klachtenafdeling, de bijbehorende accountmanager, de persoon die de klant geholpen heeft of de verantwoordelijke voor CX van een specifieke regio of vestiging. Zo kunnen zij snel actie ondernemen.

e6e5398b44d79035200e34cf47ebfb74 (1)

De kosten

Ook belangrijk natuurlijk, bij het maken van je keuze.

Over Google Forms kunnen we kort zijn: dat is gratis.

Insocial gebruik je vanaf €250 per maand. Een stuk meer dan €0 natuurlijk, maar bedenk je vooral ook wat het je oplevert:

  • Je hoeft niet handmatig door de data te ploeteren om patronen te ontdekken. Dat scheelt enorm veel tijd.
  • Je kunt snel reageren op problemen dankzij real-time alerts en continue feedback, waardoor je klanten langer vasthoudt.
  • Je hebt continu inzicht in wat klanten voelen en denken, zodat je altijd weet wat je moet doen om hen tevreden te maken en houden.
  • Door de Prioriteitenmatrix zet je jouw tijd en geld in waar het echt telt.

Zet je al die voordelen om in geld? Dan verdien je die €250 per maand binnen de kortste keren terug.

 

Wanneer kies je voor Google Forms?

Google Forms is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een eenvoudige en gratis tool voor het verzamelen van feedback. Het is ideaal voor:

  • Kleine organisaties of startups met een zeer beperkt budget
  • Eenmalige of incidentele enquêtes, waar geen complexe logica voor nodig is
  • Eenvoudige dataverzameling en basisanalyse

Wanneer kies je voor Insocial?

Insocial is de betere keuze als je klantfeedback echt serieus wilt nemen. Het is ideaal voor:

  • Organisaties van elke grootte, die willen investeren in klanttevredenheid
  • Het doorlopend verzamelen van feedback
  • Het blootleggen van wat je klanten écht willen en nodig hebben
  • Het bepalen van verbeteracties, waarmee je jouw organisatie stap voor stap naar een hoger niveau tilt



    Team insocial

Insocial is zoveel meer dan een enquêtetool

Benieuwd hoe Insocial jouw organisatie verder kan helpen?

Vraag een demo aan >