Klantenservice verbeteren


Klantenservice verbeteren: zo ontdek je de knelpunten

Van informatie geven tot en met het oplossen van een eventuele klacht: de klantenservice speelt van het begin tot het einde een belangrijke rol. Een goede dienstverlening van de servicemedewerkers zorgt voor nieuwe en terugkerende klanten, terwijl een slechte service een oorzaak is van klantverlies. De klantenservice staat namelijk voor het contact met jouw onderneming en is als visitekaartje een doorslaggevende factor voor je bedrijfssucces. Het is dus belangrijk om te weten of jouw klanten een optimale Service Experience (SX) beleven.

Biedt een service die past bij jouw doelgroep

Bij de klantenservice staat een goede communicatie voorop. Dit geldt voor het snel online vinden van standaardantwoorden in de FAQ tot en met de hulp van een betrokken medewerker bij het oplossen van een ingewikkelde klacht. Alle klantvragen moeten daarom op de juiste manier worden beantwoord. Het is dus belangrijk om te weten of je op de beste manier bereikbaar bent. Misschien zijn jouw klanten gebaat bij een snelle chatbot of hebben ze liever te maken met een echt persoon die hun vragen behandelt. Ook speelt het kanaal een belangrijke rol. Voor het ene bedrijf is webcare via een social mediakanaal een goede oplossing, bij het andere pakken de beoogde klanten liever de telefoon of komen langs.

Klantenservice meten: vraag het je klanten

Hoe je klanten het contact met jouw bedrijf ervaren, ofwel de Service Experience, kun je ontdekken door te meten. De beste manier is om de klant jou zelf zijn ervaring te laten vertellen door middel van feedback. Zo kom je er bijvoorbeeld achter of de medewerkers van de klantenservice echt gemotiveerd zijn, of een klant snel genoeg een antwoord krijgt en of je bedrijf goed bereikbaar is. Er zijn echter nog veel meer punten wat de ervaring met de klantenservice bepaalt. De klantenservice meten kun je doen via de zogenaamde CSAT. Hiermee zie je onder andere wanneer een klant wel of niet tevreden was op verschillende contactmomenten met jouw bedrijf.

Klantenservice verbeteren: een goede aanpak door de juiste kennis

Door de klantenservice te meten weet je dus op welke momenten de Service Experience optimaal is of juist niet. De volgende stap is om de klantenservice te verbeteren. Dit is een proces dat de meeste ondernemers het liefste zo snel mogelijk uitvoeren. Een grote hulp hierbij is het ontvangen van een alert op het moment dat er iets niet goed verloopt. Zo kun je direct ingrijpen en zo voorkomen dat dezelfde fout bij een volgende klant plaatsvindt.

Insocial helpt je op weg naar een uitstekende servicedienst

Om inzicht te krijgen in de processen van je klantenservice is de juiste software essentieel. Insocial is gespecialiseerd in feedback solutions en onze hulpmiddelen laten je doelgericht zien hoe het er met jouw klantenservice voor staat. Vraag daarom snel onze gratis demo aan en ontdek wat wij voor jou en jouw klanten kunnen betekenen!

Demo