Waarom de gebruikerservaring meten?

Gebruikerservaring, User Experience of UX? Deze termen staan allemaal voor hetzelfde. Het betekent namelijk de mate hoe een klant een interactie met een onderneming of merk ervaart. De User Experience vindt plaats op allerlei verschillende momenten: van het navigeren op een website tot en met het uitpakken van de bestelling. Hierbij draait het om de emoties van de gebruiker.

Wat verwacht de klant? En worden deze verwachtingen beantwoordt? Voor zakelijk succes voor een product of dienst is het dus belangrijk om een eerlijk antwoord te krijgen op deze vragen.

5-1-2

Het belang van een vlekkeloze User Experience


Een teleurgestelde klant is niet bevorderlijk voor de omzet. Als ondernemer wil je er daarom alles aan doen om te zorgen dat je producten of diensten minimaal aan de verwachtingen voldoen of deze overtreffen. Een goede gebruikerservaring levert namelijk een loyale klant op die weer terugkeert voor jouw product of dienst en bovendien je naam aanbeveelt aan anderen.
Hoe het staat met de User Experience kun je in een fysieke winkel meestal aflezen aan de klanten. Wanneer je de klant bijvoorbeeld helpt met het uitzoeken van een product kom je er vaak achter of de wensen en verwachtingen beantwoord worden. Wanneer er geen persoonlijk contact is, is het moeilijker om te achterhalen hoe de klant de interactie met jouw onderneming ervaart. Dit is bijvoorbeeld het geval met je website. Gelukkig kun je dit oplossen door te meten.

Meet de gebruikerservaring

Meet de gebruikerservaring eenvoudig met slimme feedbacksoftware

Wat vindt een gebruiker van jouw website en is de benodigde informatie goed vindbaar? Aan de statistieken van je website kun je zien op welke pagina's bezoekers afhaken of juist blijven, maar de echte reden daarvan weet je vaak niet. Met speciale software kun je wel achterhalen wat er mankeert.

Door op de juiste momenten surveys in te voeren, kun je de bezoeker gericht naar zijn gebruikservaring vragen. Zo ontdek je waar je website wel aan de verwachtingen van de klant voldoet of waar er verbetering nodig is. Dat geldt overigens niet alleen voor de navigatie van je website. Je kunt namelijk ook de effectiviteit van de chatbot, e-mail en apps op deze manier analyseren.

Op weg naar een positieve gebruikerservaring met Insocial


Of de website overzichtelijk is, de FAQ duidelijke vragen en antwoorden biedt of dat er een foutmelding verschijnt? Daar kom je allemaal achter met de software van Insocial. Je krijgt zelfs in realtime feedback, zodat je direct kunt ingrijpen wanneer er problemen zijn. Het is ook mogelijk om reacties van klanten direct door te sturen naar de verantwoordelijke medewerker. Bovendien kun je de feedbackknop aanpassen aan je huisstijl, zodat het voor de klant niet storend overkomt.

Wil je het niveau van de UX met jouw onderneming echt begrijpen? Vraag dan snel een gratis demo aan en ontdek hoe de software van Insocial je op weg helpt naar een optimale gebruikerservaring!