Medewerkerstevredenheid


Medewerkerstevredenheid: de basis van een gezonde onderneming

Van een kleinschalig familiebedrijf tot en met een multinational: ze presteren allemaal beter wanneer de medewerkers tevreden zijn. Voelen je werknemers zich happy? Dan zijn ze productiever en klantvriendelijker. Ook helpt een fijne werksfeer, een goede beloning en plezierig werk om het ziekteverzuim terug te dringen. Frustratie en negatieve stress zijn namelijk belagers van het immuunsysteem.

Een hoge medewerkerstevredenheid is dus op alle fronten een positieve ontwikkeling binnen een bedrijf. Maar hoe weet je of je werknemers het naar hun zin hebben of dat er toch veranderingen nodig zijn? Daar kom je achter door de medewerkerstevredenheid te meten met de software van Insocial.

De inefficiëntie van het individuele gesprek

Er zijn verschillende manieren om te onderzoeken hoe tevreden je werknemers zijn. Eén daarvan is om individuele gesprekken aan te gaan. Hier kun je veel uithalen, maar er blijven misschien ook problemen verborgen. Niet alle werknemers durven zich volledig te uiten tegenover hun leidinggevende. Bovendien zijn individuele gesprekken tijdrovend en daardoor niet geschikt om frequent te doen.

Door enkel de medewerkerstevredenheid op een face-to-face contact te baseren, loop je dus al snel achter de feiten aan. Het is namelijk belangrijk om voortdurend te monitoren wat er speelt onder het personeel. Zo kun je frustraties en ongenoegen voor zijn of snel oplossen.

Meet de situatie snel met handige surveys special voor medewerkerstevredenheid

Dé manier om te ontdekken wat er in het bedrijf speelt, is via een survey voor medewerkerstevredenheid. Hiermee verzamel je op grote schaal belangrijke data. Daarmee kun je snel aan de slag met het verbeteren van het tevredenheidsgevoel. Een handige tool om de medewerkerstevredenheid te meten zijn de zogenaamde pulse surveys.

Deze korte enquêtes bieden je inzicht in het werkgeluk van het personeel. Het is wel belangrijk dat je daarbij de juiste vragen stelt. Ontdek bijvoorbeeld of iedereen nog gemotiveerd genoeg is met 'Hoe uitdagend vind jij je werk?'. Of check of het bedrijfsimago nog aanspreekt met de vraag 'Hoe zou je ons omschrijven aan een vriend?'.

Krijg een gedetailleerd inzicht in de medewerkerstevredenheid

Behalve met pulse surveys kun je op nog meer manieren de medewerkerstevredenheid meten. Via Insocial is het mogelijk om de complete Employee Experience in kaart te brengen. Zo kun je de volledige Employee Journey volgen. Deze laat je zien hoe tevreden een medewerker is tijdens verschillende fases van het dienstverband. Verder kun je verschillende categorieën analyseren. Hoe is het bijvoorbeeld met de samenwerking gesteld? Of kan het leiderschap misschien beter? Goede KPI’s om te zien wat er wel en niet goed gaat in het bedrijf zijn eNPS en ESAT.

Ontdek de mogelijkheden van Insocial met een gratis demo

We kunnen ons voorstellen dat je nu graag snel wilt beginnen met de medewerkerstevredenheid te meten. Insocial helpt je daar graag bij. Vraag een vrijblijvende demo aan en onze experts laten je zien hoe eenvoudig je volledig geautomatiseerd de medewerkerstevredenheid ontdekt!