Survey


Help je klanten aan een aangename User Experience met de survey van Insocial

Surveys inzetten voor jouw bedrijf?

Een e-mail, chatbericht of een websitebezoek zijn meestal de eerste contactmomenten dat een potentiële klant heeft met een onderneming. Om de klant vast te houden, is het dus van belang dat je digitale kanalen en platformen optimaal presteren, ofwel dat er een goede User Experience is. Dit houdt in dat de gebruiker snel, makkelijk en aangenaam aan de juiste informatie moet kunnen komen. Om te weten hoe jouw klanten het digitale contact met jouw organisatie beleven, kun je de ervaringen meten via de survey voor UX van Insocial.

Laat je onderneming groeien met feedback

Het is van belang om te ontdekken wat er precies speelt bij de gebruikers van je digitale kanalen en platformen. Wanneer alles soepel verloopt, heb je een tevreden (potentiële) klant en bereik je eerder je zakelijke doelen. Met het meten van de UX kun je dus de groei en winst van je onderneming bevorderen. Om goed inzicht te krijgen in de UX is de tool van Insocial een onmisbaar hulpmiddel. Hiermee kun je op cruciale momenten de juiste vragen stellen en gerichte feedback krijgen. Dat kan zelfs in realtime.

Analyseer de negatieve en positieve punten met de survey van Insocial

Vaak is het moeilijk te achterhalen waarom een bezoeker tijdens een digitaal contact afhaakt. Neem bijvoorbeeld een website. Je kunt wel aan de statistieken zien waar en hoe een bezoeker weer vertrekt, maar niet waarom. Via een enquête kun je de werkelijke reden wel eenvoudig te weten komen.

Zo ontdek je bijvoorbeeld dat de FAQ onduidelijk is. Of dat een foutmelding een verdere zoektocht op je website in de weg staat of dat de pagina te onoverzichtelijk is. Maar uit de feedback van je bezoekers kun je ook analyseren wat juist wel heel goed gaat.

Profiteer van de realtime feedback en neem snel actie

Het handige is dat je je bevindingen direct kunt doorsturen naar de verantwoordelijke afdeling of medewerker. Gaat iets niet goed? Dan kun je nog meer teleurgestelde gebruikers voorkomen door direct actie te ondernemen. Verloopt iets voortreffelijk? Dan kun je de betrokkenen vertellen om vooral door te gaan met de ingeslagen weg.

Een survey is dus een uitstekend middel om de conversieratio te verhogen van je digitale kanalen en online platformen. Bovendien zullen je klanten er niet door gestoord worden, doordat je de feedback helemaal in jouw huisstijl kunt implementeren.

Krijg via Insocial inzicht in de ervaringen van je klanten en werknemers met jouw onderneming

Bij Insocial zijn we gespecialiseerd in tools waarmee je allerlei metingen kunt doen. Naast de User Experience, hebben wij ook oplossingen voor het meten van de Brand Experience, Customer Experience, Service Experience en Employee Experience. Alle software kun je overzichtelijk via een dashbord bedienen, waardoor je snel op de hoogte bent van de resultaten.

Ben je nieuwsgierig geworden? Vraag dan een gratis demo aan en ontdek hoe je snel en eenvoudig de User Experience optimaliseert met een survey!